Sbicapsec

Discussion in 'Beginners Guide' started by vijay_cil, Aug 8, 2009.

  1. vijay_cil

    vijay_cil New Member

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    hi friends

    I am new to trading. I have DMAT account SBI and I have online Trading Account with SBICAPSEC, the window for online trading is very confusing. I would like to know the meaning for some technical terms mentiones below:

    New Market Watch
    Ticker
    Difference between BSE and NSE
    Scrip
    Fund lien
    DP lien
    Trade log
    Exposure
    Span details
    Obligation
    Beneficary
    Net Postion/square off
    Initial margin

    Do anyone have trading account with SBICAPSEC? if anyone have please explain me how to do online trading? and also I tried to access IPO TAB. By clicking IPO Tab I am getting as "Page can not be displayed"?. Anyone has tried? pls help me.
    thanks
    vijay
     
  2. gsgindia

    gsgindia New Member

    Joined:
    Mar 19, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    3
    If you are getting the message as page cannot be displayed, then probably u need to change your internet advance settings.

    Have u downloaded sun Java & MS java properly. Then you may not come acorss such problems.

    SBI cap is safe and secure but not suitable for intraday trading as most of the times the tickers hangs up. I hope SBI will rectify the defect soon.
     
  3. vijay_cil

    vijay_cil New Member

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    thanks Mr.GSGINDIA. As you said i installed already sun Java & MS java. Other Tabs in that window other than 'IPO' opening properly.
    Thanks
     
  4. sam2trade

    sam2trade Active Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    142
    Trophy Points:
    33
    Can someone tell me if I need to do any setting for ticker to appear.
    Real time price is not appearing on my screen.
     
  5. milpar

    milpar New Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Please check your firewall & internet connections. I also had account from SBI & faced the same issue. However I latter found that for tickers to appear certain ports need to be opened on firewall. Since I was using my company's network, I could open the ports & hence not use it.
     
    sam2trade likes this.
  6. sam2trade

    sam2trade Active Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    142
    Trophy Points:
    33
    Thanks milpar.
    I am using my company system. Will try from some other personal system and check.

     

  7. ishaque

    ishaque New Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    iam also new in this field and faceing same problems like mr.vijay cil facing, pls some body help us to get out of this problams
     
  8. dalal.street

    dalal.street Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Hyderabad
    If you face such problems, use Internet Explorer(IE) version-6.The newer versions of Firefox are showing a problem.

    But before this, you should be sure that you have downloaded java and made other setting as shown in the demo set-up on the SBICAPSEC site
     
  9. sam2trade

    sam2trade Active Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    142
    Trophy Points:
    33
    I am using internet explorer 6, downloaded java. Still facing the issue of the quotes not displaying.
     
  10. dalal.street

    dalal.street Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Hyderabad
    Download MS Vm also from the SBICAPSEC website.

    Then in your IE6 browser, go to tools-internet options-advanced and tick the terms that you will see under java and Microsoft VM !!.

    Hope this solves your problem!!.

    Dude, I have some doubts of my own on this platform.Do you know what DPH,DPF,BEN mean while selling stocks from delivery account?.Please help.
     
Loading...

Share This Page