Free nse mcx real time data in metatrader

Discussion in 'Intraday' started by fxgood, Nov 2, 2011.

  1. fxgood

    fxgood Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    591
    Trophy Points:
    113
    I got a surprise when i opened demo account using this server information which have real time nse and mcx data in metatrader.

    67.192.253.165:443

    Procedure is just go to file > login in your metatrader and replace your server name with the ip above then press ok

    Now open demo account but select the newly entered ip address to open account, you are done, if any help needed then i will post screenshot details how to do it.
     
  2. vivek266

    vivek266 Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    37
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    8
    please give some more details about it...
     
  3. fxgood

    fxgood Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    591
    Trophy Points:
    113
    Just simple as 1 2 3.....

    Install any Metatrader platform my guess is almost all Indian traders here are already used Metatrader 4 platform at least once before in their trial and test learning curve.

    Once installed then go to File > Login which will show the screen as shown in image attached

    Then remove the server field name in it already then replace with IP address provided on 1st post and click ok.

    Now go to Account and open new account , fill the details then select the new server that you added and click next you are done.

    Now right click on quotes in connected Metatrader terminal and click show all.
     

    Attached Files:

    abhyudaya, zed, sunshinerays and 12 others like this.
  4. deevee

    deevee New Member

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    3
    Hi Fxgood,:thumb:

    Thank you verymuch. It is working.
     
    fxgood likes this.
  5. fxgood

    fxgood Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    591
    Trophy Points:
    113
    If wants more screenshot and details i can make a small pdf file and upload so small traders in need of data can use it and help themselves with good analysis and help others in forum.
     
    sibumajumdar, trading and mubzaveri like this.
  6. Newbie Day-Trader

    Newbie Day-Trader Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Messages:
    346
    Likes Received:
    348
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Mumbai
    Is this for BrocoTrader(MT5) or just MT4? I've MT4 which shows some NSE scrips & NIFTY but no MCX, while MT5(BrocoTrader) shows nothing from NSE but only SENSEX & MCX-metals.

    Should I just plug in the IP on the existing accounts or will I've to create new ones? Will this show ALL of NSE & MCX?

    Just want to ask before I screw up something while I'm all in profits :D
     
    NTrader42 likes this.

  7. vivek266

    vivek266 Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    37
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    8
    Thanks Its working fine..
     
  8. rananjay00007

    rananjay00007 Active Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Messages:
    168
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    28
    its working.....thanks
     
  9. 4xpipcounter

    4xpipcounter Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    4,848
    Likes Received:
    6,458
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Ohio, USA
    Fxgood, thanks in advance, but for now, I am getting invalid account. Any assistance would be appreciated.
     
  10. fxgood

    fxgood Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    591
    Trophy Points:
    113
    I am not sure in case its not working retry with a new demo as it doesn't cost any thing other than some clicks.
     
Loading...

Share This Page